Burgerhuis: winkelpui

Geografisch pakket Lo

De markerende winkelpui van het vroeg 20ste-eeuwse burgerhuis te Lo, is beschermd als monument.

Waarden

De winkelpui van het pand is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

Als zijnde een erg verzorgde houten winkelpui met tweeledige indeling, typisch voor het eerste kwart van de 20ste eeuw. De pui wordt geleed door de pilasters die uitgewerkt zijn met spiegels en knopmotieven. Deze zijn doorgetrokken in de plint en het hoofdgestel en zijn bekroond door florale topstukken.

historische waarde

Deze winkelpui van een pasteibakkerij die circa 1905 gebouwd werd, getuigt van de uitbreiding van de bebouwing en de commerciƫle ontwikkelingen die de Hogebrugstraat vanaf het laatste kwart van de 19de eeuw/het begin van de 20ste eeuw kende.

Burgerhuis met winkelpui

Hogebrugstraat 16 (Lo-Reninge)
Burgerhuis met markerende winkelpui. Het huis dateert van circa 1905. Geelbakstenen lijstgevel afgelijnd door gootlijst op uitgewerkte klossen. Houten witgeschilderde winkelpuien brede poort waarboven laaddeur.