1st D.C.L.I. Cemetery, The Bluff

Britse militaire begraafplaatsen

Beschrijving

De Britse militaire begraafplaats 1st Duke of Cornwall’s Light Infantry Cemetery te Zillebeke, is beschermd als monument.

Waarden

Britse militaire begraafplaats lst D.C.L.l. Cemetery, The Bluff met toegangspad, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu historische context en militair-historische waarde:
Dit is de kleinste van de 3 begraafplaatsen, die vlakbij The Bluff gelegen zijn. Van de 76 graven behoren er 51 tot de 1st Duke of Cornwall's Light Infantry (lst O.C.L.I.). Na de oorlog werden de graven van 23 graven uit de omgeving naar hier overgebracht. De 63 geïdentificeerde mannen zijn allemaal tussen april en juli 1915 gestorven.

artistieke waarde, historische waarde

artistieke waarde en historische, in casu architectuurhistorische waarde:
Kleine begraafplaats, ontworpen door J. R. Truelove. De begraafplaats ligt in de mooie, rustige omgeving van het provinciedomein De Palingbeek. Typische architecturale elementen zijn de bakstenen ommuring, het smeedijzeren toegangshekken, het Cross of Sacrifice en de gebruikelijke headstones.

Verbrandemolenstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats, met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van J.R. Truelove. Het betreft een kleine, ommuurde begraafplaats met smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice' en witte grafstenen. Opgaande bomen tooien het geheel.