Britse militaire begraafplaats Lindenhoek Chalet Military Cemetery

Britse militaire begraafplaatsen

De Britse militaire begraafplaats Lindenhoek Chalet Military Cemetery is beschermd als monument.

Waarden

De Britse militaire begraafplaats Lindenhoek Chalet Military Cemetery is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu de historische context en militair-historische waarde:
Begraafplaats aangelegd tussen maart 1915 en oktober 1917, door gevechtseenheden en medische posten. Na de oorlog werden er nog een 130-tal graven toegevoegd, afkomstig uit de slagvelden rond Kemmel. Nu liggen er 317 militairen begraven, waarvan er 69 niet meer geïdentificeerd konden worden. Voor zes van hen werd een special memorial opgericht, omdat aangenomen wordt dat ze onder een naamloze grafsteen begraven liggen.

artistieke waarde, historische waarde

artistieke waarde en historische, in casu architectuurhistorische waarde:
Begraafplaats ontworpen door Ch. Holçien en W. C. Von Berg. Het terrein is hoger dan het straatniveau gelegen, genivelleerd en met een bakstenen muur omgeven. De toegangspartij bestaat uit een hoogt tweeledig smeedijzeren hekken tussen bloembakken en een met bakstenen ommuurd en geplaveid platform. Het Cross of Sacrifice staat centraal tegen de westelijke zijde. Op de twee perken zijn bloemperken en struiken terug te vinden, terwijl enkele zijden met een groenscherm worden afgebakend.

Lindenhoek Chalet Military Cemetery

Gremmerslinde (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog, aan de voet van de Kemmelberg, ontworpen door Ch. Holden en W.C. Von Berg. De ommuurde begraafplaats met witte grafstenen en 'Cross of Sacrifice' kan via een smeedijzeren hek, een geplaveid platform en terrassen betreden worden.