Britse militaire begraafplaats Godezonne Farm Cemetery

Britse militaire begraafplaatsen

De Britse militaire begraafplaats Godezonne Farm Cemetery is beschermd als monument.

Waarden

De Britse militaire begraafplaats Godezonne Farm Cemetry is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

artistieke waarde en historische, in casu architectuurhistorische waarde:
Kleine, ommuurde begraafplaats ontworpen door W.H. Cowlishaw. De begraafplaats is in twee niveaus aangelegd, met het Cross of Sacrifice als centraal verbindingspunt. Bloemperken, struiken, essen en een groenscherm achteraan tooien het geheel.

in casu de historische context en militair-historische waarde:
Begraafplaats aangelegd in de tuin van Godezonne Farm in de periode februari - mei 1915 door de 2nd Royal Scats en de 4th Middlesex. In 1916 werden nog eens drie graven toegevoegd. Na de oorlog werd de begraafplaats uitgebreid met 59 graven uit de slagvelden ten noorden en oosten van Kemmel. Nu liggen er 79 militairen begraven, waarvan er 44 niet meer geïdentificeerd konden worden.

Godezonne Farm Cemetery

Kriekstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen ten noordoosten van Kemmel. Het ontwerp van deze kleine begraafplaats is het werk van W.H. Cowlishaw. De ommuurde begraafplaats met witte grafstenen is in twee niveaus aangelegd, met het ‘Cross of Sacrifice’ als centraal verbindingspunt. Het geheel wordt getooid met opgaande bomen, bloemperken en struiken.