Gildehuis De Drie Meunycken

Woningen

Het voormalig gildehuis van de bakkers, zogenaamd De Drie Meunycken, is beschermd als monument.

Waarden

Het pand, zogenaamd De Drie Meunycken, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : als zijnde een 17de-eeuws pand met gedateerde gevel van 1650 die getypeerd wordt door een voor Brugge uitzonderlijke stijl: de topbekroning met krul- en bandwerk is een late nagalm van de renaissancestijl in de trant van Vredeman de Vries.

sociaal-culturele waarde

als zijnde het voormalig ambachtshuis van de bakkers, waar het in 1974 toegevoegde uithangbord op de hoek nog aan herinnert.

Steenstraat 19 (Brugge)
Voormalig ambachtshuis van de bakkers zie uithangbord. Diephuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Laatrenaissancistische krulgevel gedateerd "15 / 60".