Hoekhuis l'Océan

Burgerhuizen en handelsgebouwen

Het hoekhuis l’Océan of Pension Floréal is beschermd als monument.

Het hoekwinkelpand is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

sociaal-culturele waarde

als zijnde een heel beeldbepalend hoekpand, waarbij de als vuurtoren uitgewerkte hoektoren boven de deur refereert aan het maritieme gegeven.
Als zijnde een pand met sierlijk uitgewerkte jaarsteen in tegeltjes "ANNO 1914" (hoektoren) die een tijdslimiet aangeeft van de art nouveau-architectuur in Blankenberge.

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : als zijnde een pand van 1914, getuigend van de aanwending van de art nouveauvormentaal en betegelde parementen binnen het historische dambordpatroon van Blankenberge.
Als zijnde een merkwaardig pand met art nouveauparement; de ronde hoektoren in hetzelfde parement van geglazuurde tegeltjes accentueert de deurtravee en verwijst naar het maritiem gegeven van de vuurtoren.

artistieke waarde

als zijnde een merkwaardig pand met art nouveauparement; de ronde hoektoren in hetzelfde parement van geglazuurde tegeltjes accentueert de deurtravee en verwijst naar het maritiem gegeven van de vuurtoren.
Als zijnde een pand met sierlijk uitgewerkte jaarsteen in tegeltjes "ANNO 1914" (hoektoren) die een tijdslimiet aangeeft van de art nouveau-architectuur in Blankenberge als omvattende een begane grond met uitgewerkte arduinen winkelpui overgaand in de consoles van de balkons en het hoektorentje.

Hoekhuis l'Océan

Weststraat 46 (Blankenberge)
Hoekwinkelpand zogenaamd "Océan" binnen het historische dambordpatroon van Blankenberge. Oorspronkelijk pension/restaurant "Floréal". Art-nouveaupand van 1914 zie sierlijk uitgewerkte jaarsteen in tegeltjes "Anno 1914".