Vastgesteld landschapsatlasrelict

Holle weg Heide

Vastgesteld landschapsatlasrelict van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Dit landschapsatlasrelict betreft de weg tussen Nieuwerkerken en Wijer ten noorden van Sint-Truiden (nu Heide) die een historisch traject volgt waarvan de oorsprong zeker tot de 14de eeuw kan worden teruggevoerd. Waar de verharde weg over een hoogte van het interfluvium tussen Gete en Herk gaat, neemt hij de vorm van een holle weg aan met houtkanten van beuk, haagbeuk en eik.

Holle weg Heide

Heide (Sint-Truiden)
De weg tussen Nieuwerkerken en Wijer ten noorden van Sint-Truiden (nu Heide) volgt een historisch traject waarvan de oorsprong zeker tot de 14de eeuw kan worden teruggevoerd. Waar de verharde weg over een hoogte van het interfluvium tussen Gete en Herk gaat, neemt hij de vorm van een holle weg aan met houtkanten van beuk, haagbeuk en eik.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door