Britse militaire begraafplaats Ingoyghem Military Cemetery

Britse militaire begraafplaatsen

De bescherming omvat de Britse militaire begraafplaats Ingoyghem Military Cemetery.

Waarden

De Britse militaire begraafplaats Ingoyghem Military Cemetery is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : Kleine, ommuurde begraafplaats met een driehoekig grondplan, ontworpen door William Harrison Cowlishaw. De open toegangspartij is uit witte natuursteen vervaardigd. Het 'Cross of Sacrifice' staat vooraan op de begraafplaats. Het meest opvallende element is het onderscheid tussen de typische Britse 'headstones' en de Duitse rechthoekige grafstenen.

historische waarde

in casu historische context en militair-historische waarde: : Begraafplaats met een merkwaardige samenstelling van 88 doden uit het Gemenebest en maar liefst 54 Duitse doden. Ingoyghem Military Cemetery was oorspronkelijk een Duitse begraafplaats uit 1918, waaraan de geallieerden tijdens de bevrijding van de regio in oktober - november 1918 85 Britse en drie Canadese graven toevoegden. Slechts drie Duitsers konden geïdentificeerd worden.

Ingoyghem Military Cemetery

Pastoor Verrieststraat (Anzegem)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van W.H. Cowlishaw. Het betreft een kleine begraafplaats met driehoekig grondplan en bakstenen ommuring, met een 'Cross of Sacrifice' en enkele eerder onregelmatig geschikte rijen 'headstones' voor de Britse doden en rechthoekige grafstenen voor de Duitse doden.