Belgisch militaire begraafplaats Hoogstade

Belgische militaire begraafplaatsen

De Belgische militaire begraafplaats te Hoogstade, is beschermd als monument.

Waarden

Belgische militaire begraafplaats van Hoogstade is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: :
Belgische militaire begraafplaats met enkele typische kenmerken, zoals de aanwezigheid van een vrij opvallende voormuur, de symmetrische aanleg met afwisseling van grasperken met paden uit steenslag, de aanwezigheid van een vlaggemast.

in casu historische context en militair-historische waarde: :
Belgische militaire begraafplaats, langs medische evacuatielijn, met veel doden uit het nabijgelegen militair hospitaal in het rustoord Clep.

Innoverende wijze van begraven in oorlogstijd.

Belgische militaire begraafplaats Hoogstade

Brouwerijstraat (Alveringem)
Belgische militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog. Het betreft een min of meer rechthoekige begraafplaats, aan de voorzijde afgesloten door een bakstenen muur met pilasters met centraal een toegangspoort met hekken. De rijen grafstenen staan rug aan rug opgesteld.