Overgangszone

Abdijhoeve Ten Brukom: overgangszone

Overgangszone van tot (voorlopige bescherming)

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Abdijhoeve Ten Brukom met overgangszone
voorlopige beschermingsbesluiten: 10-05-2019  ID: 14812

De afbakening van de overgangszone wordt als volgt gemotiveerd: "De overgangszone is noodzakelijk omdat er zich aanbouwen bevinden (zonder erfgoedwaarde) die rechtstreek tegen het beschermde monument zijn aangebouwd en bijgevolg een rechtstreekse impact kunnen hebben op de erfgoedwaarden van het monument. Ingrepen in de overgangszone rondom het als monument beschermde Hof ten Brukom, zoals het aanpassen van de aanbouwen zonder erfgoedwaarde, het toevoegen van nieuwe aanbouwen, aanplantingen, verhardingen of constructies in de onmiddellijke omgeving van het monument, kunnen een grote impact hebben op de erfgoedwaarden van het monument."

Abdijhoeve Ten Brukom

Bergensesteenweg 711 (Sint-Pieters-Leeuw)
Gesloten hoeve met homogeen uitzicht in traditionele bak- en zandsteenstijl van 1777, omvat toegangspoort met duifhuis, paardenstallen, herenwoning, knechtenhuis, stallen en schuur met karrenhuis.

Andere relaties

Is overgangszone van