Wegwijzer van ijzergieterij August Van Aerschot en zonen

Wegwijzer van ijzergieterij August Van Aerschot en zonen met overgangszone

Waarden

De wegwijzer van ijzergieterij August Van Aerschot en zonen is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

architecturale waarde

Uitzonderlijk voorbeeld van straatmeubilair uit de eerste helft van de 20ste eeuw. De wegwijzer werd vormgegeven in neoclassicistische vormentaal, wat representatief is voor de meerderheid van de bewaarde gietijzeren wegwijzers uit deze periode, zowel van August Van Aerschot en zonen als van andere producenten.

historische waarde

Uitzonderlijk bewaarde wegwijzer van de ijzergieterij August Van Aerschot en zonen die dit type wegwijzer produceerde tussen 1853 en 1930. De wegwijzer is een representatief voorbeeld van de kwalitatief en esthetisch hoogstaande producten die de ijzerindustrie in Vlaanderen produceerde in de bloeiperiode van de late 19de en de vroege 20ste eeuw.

Gietijzeren wegwijzer

Brabantsebaan (Sint-Pieters-Leeuw)
Gietijzeren wegwijzer op polygonale basis met bekronend pijnappelmotief, opklimmend tot eind 19de of begin 20ste eeuw.

Andere relaties

Heeft als overgangszone