Hoeve Steendam: schuur

Landelijk erfgoed en bunker in komgrondengebied van Lampernisse

De vroeg 19de-eeuwse schuur van hoeve Steendam te Alveringem, is beschermd als monument.

Schuur is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Het betreft een interessante getuige van het agrarisch bedrijf van voor de doorgedreven mechanisatie, waar de dwarsschuur fungeerde als essentieel nutsgebouw op de hoeve met een drieledige functie, met name als dorsvloer, schuur en wagenhuis. Als zijnde een gaaf bewaarde schuur vermoedelijk daterend uit het begin van de 19de eeuw opgetrokken in een traditionele, en voor de streek representatieve, bouwtechniek met verwerking van streekeigen materialen, in een stijl-regelwerk met houten plankenbeschieting met gebruik van gele baksteen voor de voeting en de zijgevels.

Hoeve Steendam

Steendamstraat 7 (Alveringem)
De hoeve is een interessante getuige van het agrarisch bedrijf van voor de doorgedreven mechanisatie, waar de dwarsschuur fungeerde als essentieel nutsgebouw met een drieledige functie: als dorsvloer, schuur en wagenhuis.