Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meergezinswoning in eclectische stijl

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Antwerpen
schrappingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 14-03-2019  ID: 14618

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Meergezinswoning in eclectische stijl gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1913. Opdrachtgever was de heer J.H. Hell, die door de maatschappij in 1912 al een eerste meergezinswoning had laten bouwen aan de Haantjeslei. In 1914 volgde nog een appartementsgebouw twee percelen verderop in de Van Schoonbekestraat.

architecturale waarde

Van Schoonbekestraat 166 (Antwerpen)
Meergezinswoning in eclectische stijl gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1913. Opdrachtgever was de heer Jan Hendrik Hell, die door de maatschappij in 1912 al een eerste meergezinswoning had laten bouwen aan de Haantjeslei. In 1914 volgde nog een appartementsgebouw twee percelen verderop in de Van Schoonbekestraat.