Stadswoning: poortje met overwelfde gang

Woningen

Beschrijving

Het poortje met achterliggende overwelfde gang horende bij de stadswoning is beschermd als monument.

Waarden

Het poortje met achterliggende overwelfde gang is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

als uniek voorbeeld van een behouden 16de-eeuws poortje met zandstenen Tudorboog met geprofileerde rechtstanden, opschrift en wapenschild, overwelfd met een graatgewelf en voorheen horende bij een huis in de Hoogstraat.

Stadswoning

Begijnengracht 87 (Gent)
Breedhuis met lijstgevel, twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak met twee dakkapellen en driehoekig fronton. Kern mogelijk opklimmend tot de 16de eeuw, zoals het arduinen tudorboogvormig poortje onder een geprofileerde druiplijst, met wapenschild en sporen van onleesbare inscriptie, laten vermoeden. Bepleisterde voorgevel vermoedelijk volgens bouwaanvraag van 1717 verbouwd en aangepast in de loop van de 19de eeuw.