Kasteeldomein de Ghellinck: voorhof met brug

Kasteeldomein De Ghellinck

Beschrijving

Het omgracht en met een balustrade omsloten voorhof en de brug met drie bogen van het verdwenen kasteel de Ghellinck te Elsegem zijn beschermd als monument. Het voorhof en de brug maken ook deel uit van het als monument beschermde kasteeldomein.

Waarden

Het omgracht en met balustrade omsloten voorhof en brug met drie bogen van verdwenen kasteel de Ghellinck zijn beschermd als monument omwille van het algemene belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : Het is een interessante getuigenis van een karakteristieke restant van een historische kasteelsite op een oude motte.

Kasteeldomein de Ghellinck

Kortrijkstraat 70, 104, 110A-C (Wortegem-Petegem)
Het kasteeldomein de Ghellinck vormt een voorbeeld van een kasteeldomein met authentieke elementen uit de 19de eeuw. Het domein omvat het park met zijn waterpartijen, brugjes, omgracht voorhof en brug met drie bogen van het verdwenen kasteel op een oude motte, de vroegere dienstgebouwen zoals de voormalige paardenstal en zadelmakerij, archiefzaal, oranjerie en bibliotheek, een bijgebouw in Doornikse steen, de vroegere conciƫrgewoning en de voormalige jachtopzichterswoning.