Delen van het Leeuwenhof

Geografisch pakket Prinsenhofbuurt

Delen van het voormalige Leeuwenhof te Prinsenhof 79 zijn beschermd als monument.

Waarden

Delen van het voormalige Leeuwenhof zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

als onderdelen van het 15de-eeuwse Leeuwenhof, de wereldberoemde dierentuin die deel uitmaakte van het Prinsenhof met bewaarde laatmiddeleeuwse bouwelementen.

Prinsenhof 79 (Gent)
De noordmuur, westmuur en zuidmuur van het koetsgebouw van Prinsenhof 79 zijn een onder­deel van het zoge­noem­de Leeu­wen­hof, we­reld­beroemde dierentuin die vanaf de 15de eeuw bij het Prinsen­hof hoorde en een rijke collec­tie aan exotische dieren bevatte.

Site van het Prinsenhof

Pluimstraat, Prinsenhof, Prinsenhofplein, Rabotstraat, Sanderswal, Simon de Mirabellostraat, Zilverhof (Gent)
De site van het Prinsenhof in Gent, geboorteplaats van Keizer Karel, is één van de weinige bewaarde hertogelijke paleizen in Vlaanderen.