Huis A la demie Lune

Besluiten

Empirepomp, woning, gildehuis, woning De Grote Steur en burgerhuis Timmermans met geheel Groentenmarkt

Huis A la demie Lune op de Groentenmarkt is beschermd als monument.

Waarden

Het huis “A la demie lune, Vve Tierenteyn-Verlent”, mostaardfabriek en specerijenwinkel is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

als winkelhuis met behouden Romaanse kelder en voorgevel en pui van 1855 gekarakteriseerd door gietijzeren halfzuiltjes aan weerszij van de dubbele deur.

artistieke waarde

van de behouden winkelinrichting van 1885 met houten etalagekastjes, wandkasten met kruidenpotten en toog, aangebracht voor de mostaardfabriek en specerijenwinkel van Tierenteyn die hier sinds 1883 gevestigd was.

Groentenmarkt 3 (Gent)
Bepleisterde voorgevel van drie traveeën, drie bouwlagen en een plat dak, met een 19de-eeuwse ordonnantie en winkelpui. Sinds 1883 is "Vve Tierenteyn-Verlent, mostaardfabriek" in dit huis gevestigd.