Hoekhuis in neobarokstijl

Gebouw, deel van straat en omgeving

Het hoekhuis in neobarokstijl uit 1885 is beschermd als monument.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de historische in casu architectuurhistorische waarde van het hoekhuis in de Laurent Delvauxstraat 2 als volgt werd gemotiveerd: het imposant herenhuis in neoclassicerende stijl daterend van 1885, is een merkwaardig staaltje architectuur, dat door de inplanting als afgerond hoekpand fungeert als een beeldbepalend element in de omgeving.

De bouwstijl van de woning neigt eerder naar neobarok dan naar neoclassicisme zoals vermeld in bovenstaand advies.

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, Beschermingsdossier DO000872, Laurent Delvauxstraat 2, advies KCML (1994).

Waarden

Laurent Delvauxstraat nr. 2 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu documentaire waarde:

Laurent Delvauxstraat 2 (Gent)
Imposant alleenstaand hoekgebouw in neobarokstijl, op fries gedateerd 1885. Twee bouwlagen hoog onder koepelvormige bedaking en parement van kalkzandsteen.