Atelier Van den Kerchove: toegangspoort

Bedrijf Ateliers De Construction Van Den Kerckhove: toegangspoort

Beschrijving

De toegangspoort aan de Coupure naar het voormalig bedrijf Ateliers de Construction Van den Kerckhove is beschermd als monument.

Waarden

De toegangspoort van het voormalig bedrijf “Ateliers de Construction Van den Kerckhove” is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

industrieel-archeologische waarde

als zeldzaam geworden en goed voorbeeld van een toegangspoort behorend tot een belangrijk 19de-eeuws Gents constructieatelier dat in de ontwikkeling van de machinebouw op wereldniveau een niet te onderschatten rol heeft gespeeld.

Atelier Van den Kerchove

Coupure 625A-H, 627A (Gent)
Een groot deel van het binnenblok tussen Coupure Links, Raas van Gavere-, Heilig-Bloed- en Ekkergemstraat werd vanaf midden 19de eeuw langzamerhand ingenomen door het constructiebedrijf Van den Kerchove. Grote toegangspoort in neobarokstijl, daterend van 1875. Achterin resterende bedrijsgebouwen.